De hype rond drones is misschien wat gaan liggen, maar zeker niet voorbij. Als het gaat om video content, dan zijn drones de afgelopen 3 jaar stevig ingeburgerd in het productieproces. De voordelen van drone video liggen dan ook voor de hand: vliegende camera's maken het dan ook veel makkelijker om echt unieke visuals vast te leggen die de kijker een volledig nieuw perspectief bieden.

Lange tijd was het inhuren van een full-size helikopter en een gelicentieerde piloot de enige manier om luchtvideo te produceren. Tot enkele RC-fanaten op het gekke idee kwamen om kleine camera's onder hun UAS's (Unmanned Aerial Systems) te hangen, vanuit gezichtspunten die nog nooit eerder gezien waren. Wat in oorsprong enkel voor RC-liefhebbers was weggelegd, is vandaag toegankelijk voor vrijwel iedereen.

Hieronder geven we de 8 belangrijkste redenen waarom jouw bedrijf dronevideo's zou moeten gebruiken bij een volgende videoproductie.

 

1. Prijs

Aan een bedrijfsvideo hangt een prijskaartje vast, maar het is zonder twijfel een belangrijke investering in de identiteit van je merk. Een bedrijfsvideo kan een ongekende waarde bieden - in termen van marketing ROI - in vergelijking met de centjes die ervoor uitgegeven worden. Video is krachtiger dan eender welke andere marketingtool.

Drones hebben het voordeel dat - mits een beetje planning - de opnames kunnen uitgevoerd worden op dezelfde dag als de rest van je productie. Dit bespaart tijd én geld. Bovendien zijn drone opnames een stuk goedkoper dan het inhuren van een helikopter.

 

 

2. 4k video kwaliteit

Drone- en videotechnologie gaat in sneltempo vooruit. Luchtopnames in 4k video kwaliteit zijn ondertussen standaard. En in combinatie met een 3-assig stabilisatiesysteem verkrijg je verbluffend stabiele beelden. Afhankelijk van de opdracht kan zelfs geopteerd worden om de drone te voorzien van verschillende camera's.

 

Een bijkomend voordeel van 4k opnames is de mogelijkheid om foto's uit je beelden te nemen. Soms wil je uit een video opname ook stilstaande beelden gebruiken, bijvoorbeeld als extra marketingmateriaal ter ondersteuning van de video. Met de komst van 4k video is de kwaliteit van stilstaande beelden er aanzienlijk op vooruit gegaan.

 

drone_03_regular

3. Ongelimiteerde toepassingen

Op dit ogenblik is het gebruik van drones vooral te zien in tv- en filmproductie, maar ook in videoclips en nieuwsuitzendingen. Maar er zijn sectoren die echt kunnen profiteren van de dronetechnologie: immomakelaars, vastgoedbeheerders, vastgoedontwikkelaars, organisatoren van evenementen, toerisme en de sportwereld.

 

Een bijkomend voordeel van 4k opnames is de mogelijkheid om foto's uit je beelden te nemen. Soms wil je uit een video opname ook stilstaande beelden gebruiken, bijvoorbeeld als extra marketingmateriaal ter ondersteuning van de video. Met de komst van 4k video is de kwaliteit van stilstaande beelden er aanzienlijk op vooruit gegaan.

 

VOOR IMMOMAKELAARS EN VASTGOEDBEHEERDERS

 • Luchtvideo's brengen de ware grootte, vorm, indeling, inplanting en ligging van een eigendom duidelijk in beeld.

 • Mogelijke kopers kunnen het pand en de locatie duidelijk zien.

 • Luchtvideo laat perfect de werkelijke afmetingen van het onroerend goed zien.

 • Geef klanten waar ze naar op zoek zijn: mooie luchtopnames van het onroerend goed in al zijn glorie.

VOOR VASTGOEDONTWIKKELAARS

 • Laat de nieuwbouw in vogelperspectief zien voor marketingdoeleinden.

 • Kopers en potentiële kopers kunnen de vooruitgang volgen.

 • Maak coole video's van de locatie en de omgeving.

VOOR ORGANISATOREN VAN EVENEMENTEN

 • Toon concerten en festivals op een andere manier.

 • Geweldige manier om (sport)evenementen op een verrassende manier te presenteren.

 • Uniek perspectief om betrokkenheid van sponsors te benadrukken.

VOOR DE TOERISTISCHE SECTOR

 • Resorts kunnen indrukwekkende rondleidingen bieden, met aandacht voor locatie en faciliteiten.

 • Golf resorts kunnen een cool en uniek uitzicht op de baan bieden.

 • Unieke manier om activiteiten (surfen, kajaken, fietsen, paardrijden, bergbeklimmen, ...) te tonen.

 • Toon adembenemende uitzichten over toeristische attracties en landschappen.

 

Luchtvideo kan ook een onderscheidend beeld geven van een plaats, locatie of gebeurtenis. Het is ideaal om vanuit vogelperspectief een bedrijf of bedrijfsactiviteit te tonen. Elk bedrijf kan zijn aantrekkingskracht vergroten door drone video te gebruiken. Je trekt sowieso meer aandacht.

In onderstaande video zet Cmore een drone in om de activiteiten van Visser en Smit Hanab in beeld te brengen.

 

 

4. Tijdsbesparend

Beelden shooten met een drone is tijdefficiënt. Een drone team is klein en kan binnen de vijf minuten na aankomst op de site opstijgen en draaien. Op voorwaarde dat alle risico analyses en de benodigde aanvragen gebeurd zijn natuurlijk.

Ook weersomstandigheden pleiten in het voordeel van een drone. Bij slecht weer kan de drone vrij snel landen en letterlijk de storm afwachten. Bij een volgend slot kan de drone probleemloos weer opstijgen. Zelfs met een slot van enkele minuten kan je de drone terug de lucht in krijgen en die beelden maken die je nodig hebt.

5. Onbeperkte veelzijdigheid

Door zijn compacte formaat, is een drone in staat unieke en interessante beeldhoeken aan te snijden. Drones zijn zo krachtig dat ze overal kunnen vliegen: een paar centimeter boven de grond of een paar honderd meter in de lucht ... alles kan.

Een drone kan ook vluchten uitvoeren die met een helikopter onmogelijk zijn. Door een raam naar binnen vliegen bijvoorbeeld. Ook binnenopnames zijn perfect mogelijk met een drone, zoals in onderstaande video, gedraaid op de jaarlijkse boekenbeurs in Antwerpen.

 

 

 

6. Word onvergetelijk

Met een bedrijfsvideo die zowel opvallend is én de aandacht trekt, vergroot je de kans op betrokkenheid van klanten en prospects. Conversies kunnen aanzienlijk verbeteren en je naamsbekendheid vergroot sowieso.

Drone video gebruiken voor een eerste kennismaking met je bedrijf is een uitstekende manier om boven het lawaai van de concurrentie uit te komen. En ... je kan er alle troeven met betrekking tot locatie, toegang en omgeving ten volle in de verf zetten.

7. Video branding & marketing

Dit blogartikel bevat slechts enkele van de verschillende sectoren die drone video kunnen gebruiken in hun promotionele video content. Eigenlijk kan elk bedrijf op de één of de andere manier drone video inzetten voor marketingdoeleinden.

Luchtvideo is populair, mis de boot (of liever: de drone) niet!

 

Zelf drone video's inzetten?

Maar nood aan een productiepartner met ervaring ...

Contacteer Cmore en we zetten jouw project op de rails
5021,4932,4999,5007,4995,5003,5006,4932,4956,4932,4997,5002,5012,5003,5013,5014,5009,5010,5002,4999,4962,4997,5007,5009,5012,4999,4944,4996,4999,4932,4942,4932,5013,5015,4996,5004,4999,4997,5014,4932,4956,4932,4965,5009,5008,5014,4995,4997,5014,4930,4968,5009,5012,5007,4932,5023
Uw bericht is succesvol verstuurd. We contacteren je heel binnenkort.
Oops! Er ging is verkeerd.