Video is het meest veelzijdige en betrokkenheid generende medium dat momenteel beschikbaar is voor bedrijven. Het kan investeerders aantrekken, klanten verleiden en critici overtuigen. Forrester-onderzoeker James McQuivey ontdekte dat één minuut video 1,8 miljoen woorden waard is, en marketingonderzoekers hebben keer op keer bewezen dat video kan verkopen, motiveren, opleiden en mobiliseren.
Maar kan video ook werven?

Video vervangt niet alleen de geschreven boodschap in personeelswerving,
video versterkt ook de boodschap

Tekst op internet raakt uit de mode. Zeker als je weet dat ruim 80% van het internetverkeer uit video bestaat. Video niet gebruiken in HR, leidt sowieso tot verlies van potentiële kandidaten.

Vacatures en wervingsstrategieën waarin video gebruikt wordt presteren beter, en presteren ook consistent. Voor werkzoekenden voegen ze duidelijk iets extra toe aan de mix. Het Britse CareerBuilder merkt in een onderzoek onder zijn eigen gebruikers op dat vacatures met video 12% meer views krijgen en 34% meer effectieve sollicitaties krijgen in vergelijking met vacatures zonder video.

LinkedIn, het professionele social media platform, gaat zelfs zo ver dat “video voor bedrijven een integraal deel van hun wervingsstrategie zou moeten zijn”.

De aanwezigheid van video kan potentiële werknemers overtuigen op een manier die onmogelijk is met een tekstuele vacature. Video heeft de kracht om dynamiek, oprechtheid, openheid, gedrevenheid, … uit te stralen. Naar welke eigenschappen een potentiële werknemer ook zoekt, een video kan die eigenschappen benadrukken. En daarnaast is video gewoonweg ook een aandachtstrekker. Nog altijd.

Vacatures met video ontvangen 12% meer views,
en 34% meer sollicitaties dan vacatures zonder video.

Maak het complexe eenvoudig met de kracht van videowerving

Zodra je de kracht van video gebruikt om potentiële werknemers aan te trekken, kan je zelf beslissen hoe je die kracht gebruikt. Ben je op zoek naar een betere manier om je bedrijf te introduceren? Maak dan een video waarin je de bedrijfscultuur voorstelt. Deze video kan trouwens ook gebruikt worden voor andere vacatures of zelfs andere marketingdoelen.

Een beeld zegt overigens veel meer dan woorden. Verantwoordelijkheden en vaardigheden binnen een job kan je in een kort interview laten toelichten door een huidige werknemer in dezelfde functie. Toon daarbij de corresponderende beelden, en de potentiële kandidaat herkent meteen waarover het gaat.

Video is herbruikbaar, beknopt en perfect om potentiële kandidaten een eerste kijk te geven op hun toekomstige werkplek. Je kan toekomstige werknemers achter het publieke imago van je bedrijf laten kijken. En je kan potentiële werknemers verleiden, door hen te laten zie wat zij kunnen bijdragen aan jouw organisatie. In video geldt sowieso het oude gezegde “toon het in plaats van het te vertellen”. Toon wat je te bieden hebt en toon wat je van hen verwacht.

Video in HR

Video is bovendien eerlijk, waardoor de kans verkleint dat je je tijd verspilt met verkeerde kandidaten. Gebruik video dus ook om ongeschikte kandidaten te ontmoedigen. Dat kan je doen door de unieke aspecten van je bedrijfscultuur te tonen. Of toon gewoon het verwachte niveau van professionaliteit. De pool van geïnteresseerde kandidaten zal direct een pak kwalitatiever worden.

Door je bedrijfscultuur eerlijk te tonen, werkt natuurlijk ook efficiënt bij kandidaten die geloven in de bedrijfscultuur: zij zijn gemotiveerder, succesvoller en hebben inhoudelijk meer te bieden. Wellicht passen jouw huidige werknemers binnen de bedrijfscultuur en zullen zij bereid zijn de wervingscampagne mee ondersteunen. Maak hiervan gebruik en stel je bedrijfscultuur sowieso voor in een korte overzichtsvideo.

Maak ook bij vacatures gebruik van de beschikbare targettingmethodes

Door het succes van video op vrijwel alle sociale mediaplatformen, kunnen rekruteerders meer dan ooit aandacht trekken dankzij de beschikbare demografische gegevens. Als bedrijf sluit je je hier best op aan om een breder netwerk te genereren. Zo stijgen de kansen aanzienlijk dat je in contact komt met jouw ideale kandidaat.

Transparantie is de voorwaarde: doe nooit alsof in wervingsvideo’s

Uit studies blijkt dat hoe realistischer de video, hoe effectiever. Kandidaten zijn bereid, meer dan ooit, om offers te brengen voor een job waarin ze geloven. Maar jij zal niet kunnen overtuigen dat jouw vacature beantwoord aan de verwachting als je die niet waarheidsgetrouw weergeeft bij hun eerste kennismaking.

LinkedIn specialisten raden aan om video’s te maken die eerlijk, uniek en herkenbaar zijn. Om een breed scala aan sollicitanten aan te spreken, richt je je bovendien niet alleen op de topkandidaten. En hoewel elke video begint met een script … zorg ervoor dat je video niet gescript wordt. Als je begrijpt wat ik bedoel.

In plaats daarvan, brainstorm over hoe je eerlijk maar toch verleidelijk en uniek kan zijn. Zoek de juiste balans en vertel het verhaal van je bedrijf volgens de juiste tactieken. Zo ben je het snelst op weg om echt geïnteresseerde werknemers aan te trekken.

Welk soort video moet je maken en hoe moet je die maken?

Beschouw je potentiële werknemer als een investeerders, in plaats van een werknemer of een klant. Want dat is immers wat hij met zijn tijd gaat doen: energie en moeite investeren in jouw bedrijf.

Bepaal voor je de video maakt, hoe je wil dat sollicitanten zich voelen over jouw bedrijf.

Blijft het creatieve proces rond wervingsvideo’s mistig, schakel dan de hulp in van huidige werknemers, professionele videomakers en misschien zelfs potentiële kanidaten. Belangrijk is dat je een idee krijgt over wat mensen over jouw bedrijf willen weten. En vertaal die info naar een creatieve video.

Het is die authenticiteit die uiteindelijk de werknemers zal aantrekken die u echt wil. Zorg ervoor dat ze die zaken zien van jouw bedrijf die er echt toe doen. En maak je klaar om te beginnen filmen.

Video in HR