Het verschil maken met content? Dat doe je met sterke, visuele prikkels. Video is een bijzonder doeltreffende manier om op te vallen bij je publiek. Dit worden de trends voor 2020.

Videomarketing staat nog volop in de spotlights. Of je nu content ondersteunt dan wel tekst volledig vervangt door een filmpje, video heeft zich intussen bewezen als doeltreffend marketingkanaal.

Hoe komt dat? Video heeft de kracht om snel emoties op te roepen bij kijkers en mensen sneller tot actie over te laten gaan. Wil jij starten met videomarketing? Deze trends mag je verwachten in 2020.

 

#1 - Mobile first

Meer dan 75 procent van alle video’s wordt bekeken op een smartphone. Dat betekent dat video’s steeds meer geoptimaliseerd worden voor een verticale kijkervaring. In 2020 zullen we nog meer filmpjes zien die gecreëerd zijn voor de perfecte ervaring op mobiele toestellen.

#2 - Online leren

E-learning via video is hot. Of het nu via Instagram of LinkedIn verloopt, educatieve video’s zijn niet meer weg te denken. Van eenvoudige tutorials tot interne training, het verloopt allemaal via sterke videocontent.

#3 - Zoeken in video

Zoeken in video? Hoort dat niet zoeken naar te zijn? Nope. We bedoelen wel degelijk zoeken ín een video. Een voorbeeld: je bekijkt een filmpje over het maken van een taart, maar wil eigenlijk alleen weten hoe lang die moet bakken. Dan kan je die zoekterm intypen, waarna je verwezen wordt naar dat stukje in de video.

Voorlopig is de technologie voor zoeken in video’s beperkt beschikbaar. Maar door de snelle ontwikkelingen in spraakherkenning, zal ook zoeken in video’s snel beter worden.

#4 - Eén-op-één video

Een-op-een video’s maakten dit jaar al hun opmars. We verwachten dat ze die opmars doorzetten in 2020. Denk bij een-op-een video’s aan filmpjes die specifiek voor één iemand gemaakt worden, bijvoorbeeld van verkoper naar klant.

#5 - Toegankelijkheid

Videocontent moet duidelijk zijn voor iedereen die geïnteresseerd is. Videomarketeers zullen daarom meer inzetten op zaken zoals ondertiteling, om hun content toegankelijk te maken voor alle kijkers.

Vlaamse overheden worden zelfs vanaf 23 september 2020 bij wet verplicht om elke video toegankelijk te maken.

#6 - Virtual reality

Virtual Reality is up and coming. We durven aannemen dat 2020 het jaar wordt waarin meer en meer bedrijven gaan inzetten op VR. Van schoenen passen tot een volledig winkelbezoek. We kijken alvast uit naar de spectaculaire resultaten ervan.

virtual_reality_small